Nejlepší hovězí burger (tvrdí Dita P.)

Recepty, Grilování

Suroviny

600 g mletého hovězího masa
2 lžíce rajčatové passaty
2 lžíce worchesterové omáčky
1 vejce
1 hrst petrželky (hladkolisté)
sůl
pepř
4 hamburgerové housky
4 listy salátu (hlávkový nebo ledový)
4 lžíce tatarské omáčky
1-2 červené cibule
8 plátků rajčat

Postup přípravy receptu

  1. Maso dáme do mísy a rukama promícháme s passatou, worcesterem, vejcem, solí a pepřem. Necháme chvílí stát a poté vmícháme nasekanou petrželku a ze směsi vytvarujeme 4 burgery (malinko větší než housky, grilováním se lehce spečou).

  2. Do každého burgeru uděláme dnem skleničky prohlubeň. Díky ní na burgeru budou lépe sedět ostatní přísady. Maso dáme grilovat z obou stran, v nepříznivém počasí využijeme grilovací pánev.

  3. Burgerové housky nasucho opečeme, na spodní díly rozložíme salát, tatarku a kolečka cibule. Na ně posadíme horké burgery a kolečka rajčat. Přiklopíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!