Nádivka ze zeleniny a kuskusu
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 400 g mražené zeleniny (nebo přiměřené množství zeleniny pečené)
- necelý hrnek kuskusu
- zeleninový vývar
- 2 stroužky česneku
- hrst smažené sušené cibule
- půl hrnku strouhaného parmazánu (nebo jiného sýra)
- máslo
- provensálské koření
- sůl
- pepř
- 3 vejce
- sádlo (máslo, olej) na vymazání formy
Postup Nádivka ze zeleniny a kuskusu
Postup přípravy receptu
-
Připravíme zeleninu jako přílohu - rozmrzlou podusíme na trošce másla, dáme česnek, okořeníme a osolíme. Můžeme použít i směs pečené zeleniny.
Kuskus zalijeme vroucím vývarem, pokud nemáme vývar, promícháme ho se stejným kořením, jaké jsme použili do zeleniny a v hrnci zalijeme vroucí vodou - asi centimetr nad kuskus. Promícháme, přiklopíme a necháme deset minut nasáknout tekutinu. Pak zlehka dvěma vidličkami načechráme.
Trochu zchladlý kuskus promícháme se zeleninou, přidáme žloutky, cibuli, strouhaný sýr a podle chuti dokořeníme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků a přemístíme do vymazané formy.
Pečeme asi 20-25 minut v troubě vyhřáté na 170 st. Podávat můžeme se salátem jako samostatné jídlo. Můžeme ale použít i všude tam, kde se nádivka používá.