Mušle na víně a jiné speciality alá francouzský večer
Recepty, Mořské plodySuroviny
- Mušle:
- pytel slávek z Tesca
- zbytek bílého vína
- 1 bujon zeleninový (s olivovým olejem)
- pepř
- citronová šťáva(vymačkaná půlka citronu)
- krabí salát:
- balení krabích tyčinek 250 g
- kelímek řeckého jogurtu
- 200 g kukuřice Bonduelle
- Smetanový špenát:
- lisový špenát Bonduelle 400 g
- česnekové koření
- lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
- 150 g kozího čerstvého sýra ze zdravé výživy
- + česnek na plátky
- zbytek vlašských ořechů
Postup Mušle na víně a jiné speciality alá francouzský večer
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce asi 1 L objem vlejeme půl litru vody, vhodíme bujon a přivedeme k varu. Mušle vysypeme do vroucí vody a 5 minutek vaříme, až se všechny pootevřou.
Pak vlijeme bílé vínko dle chuti a vymačkáme citron, vhodíme pepř. Chvíli mícháme a pak slejeme přes sítko. Je připraveno ke konzumaci.
Krabí salátek: Nakrájíme všechny tyčky na větší kousky a promícháme s řeckým jogurtem a kukuřicí. Dle chuti opepříme a osolíme. Je to moc dobrá a zajímavá kombinace.
Špenátek: Podusím chvíli na pánvičce na troše oliv. oleje a okořeníme. Až je špenát hustý, přidáme kozí sýr a ještě chvíli mícháme. Já pak ještě osmahla na tenké plátky česnek a vlašské ořechy (zbytek z vánoc a vmíchala do listového špenátu. Vypadá to moc zajímavě a nevšedně.