Mušle na víně a jiné speciality alá francouzský večer

Recepty, Mořské plody

Suroviny

Mušle:
pytel slávek z Tesca
zbytek bílého vína
1 bujon zeleninový (s olivovým olejem)
pepř
citronová šťáva(vymačkaná půlka citronu)
krabí salát:
balení krabích tyčinek 250 g
kelímek řeckého jogurtu
200 g kukuřice Bonduelle
Smetanový špenát:
lisový špenát Bonduelle 400 g
česnekové koření
lžíce olivového oleje
sůl
pepř
150 g kozího čerstvého sýra ze zdravé výživy
+ česnek na plátky
zbytek vlašských ořechů

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce asi 1 L objem vlejeme půl litru vody, vhodíme bujon a přivedeme k varu. Mušle vysypeme do vroucí vody a 5 minutek vaříme, až se všechny pootevřou.

  2. Pak vlijeme bílé vínko dle chuti a vymačkáme citron, vhodíme pepř. Chvíli mícháme a pak slejeme přes sítko. Je připraveno ke konzumaci.

  3. Krabí salátek: Nakrájíme všechny tyčky na větší kousky a promícháme s řeckým jogurtem a kukuřicí. Dle chuti opepříme a osolíme. Je to moc dobrá a zajímavá kombinace.

  4. Špenátek: Podusím chvíli na pánvičce na troše oliv. oleje a okořeníme. Až je špenát hustý, přidáme kozí sýr a ještě chvíli mícháme. Já pak ještě osmahla na tenké plátky česnek a vlašské ořechy (zbytek z vánoc a vmíchala do listového špenátu. Vypadá to moc zajímavě a nevšedně.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!