Musaka

Recepty, Mleté maso

Suroviny

2-3 lilky
3-5 vař. brambor
1 menší cuketu
raj.omáčka:
5 rajčat
300 g mletého masa
1 cibule
kečup nebo protlak
česnek
sůl
černý pepř
oregáno
bazalka
tymián
sýr. omáčka:
hl. mouka
máslo
mléko
smetana
sýr (eidam nebo parmezán)
muškátový oříšek
bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Lilky nakrájíme na plátky 1,5 cm široké. Lehce posolíme, aby z nich vytekla tekutina. Ubrouskem setřeme kapky vody, obalíme v hladké mouce a osmažíme do zlatova. Brambory oloupeme, nakrájíme na stejně široké plátky, cuketu oloupeme a nakrájíme stajně.

  2. Rajčatová omáčka: Na cibuli si osmažíme ml. maso do hněda, přidáme kečup, znovu osmažíme a necháme vydusit do změknutí. Přidáme česnek a bylinky.

  3. Sýrová omáčka: Z másla a mouky si připravíme sv. jíšku a zalijeme mlékem, provaříme, přidáme smetanu, pepř a muškát. Nakonec přidáme sýr.

  4. Poté skládáme střídavě na vymazaný pekáč liky, raj. omáčku, brambory, sýr. omáčka, cuketa, rajč. omáčka, zase lilky a tak dále, až je zapékací mísa plná. Je to vynikající řecká pochoutka. S pozdravem Jehuda.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!