Světlý snídaňový chlebík z formy

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

300 g hladké pšeničné mouky
300 g polohrubé pšeničné mouky
2 kávové lžičky soli
300 g (ml) vody
60 g oleje
16 g čerstvého droždí
1/2 kávové lžičky cukru

Postup přípravy receptu

  1. Kynuté těsto zaděláme dle svých zvyklostí. Využívám domácí pekárnu, kde se jako první dá vlažná voda a olej, pak prosáté a dohromady smíchané mouky se solí. Nakonec na povrch cukr a rozdrobené droždí, zvolíme program Těsto.

  2. Vykynuté těsto zpracujeme na lehce pomoučené silikonové podložce do bochánku a pak vyválíme do tvaru veky. Tu vložíme do chlebíčkové formy, do které jsme dali pás z papíru na pečení - pokryjeme dno a širší boky formy. Necháme pod utěrkou vykynout.

  3. Formu vložíme do předehřáté trouby a upečeme. Zkoušela jsem na horkovzduch, cca 45 minut při165°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!