Muffiny s čokoládou

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 hrnky (250 g) hladké mouky
1/3 hrnku (65 g) hnědého třtinového cukru
1/3 hrnku (65 g) krupicového cukru
2 čajové lžičky prášku do pečiva
1/2 čajové lžičky soli
1/2 hrnku (113 g) másla rozpuštěného a lehce vychlazeného
2 vejce
2/3 hrnku (160 ml) plnotučného mléka
1,5 čajové lžičky vanilkového extraktu
150 g mléčné čokolády nakrájené nadrobno

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 205°C a formu na 12 muffinů vyložíme muffinovými košíčky. Ve středně velké míse smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. Odložíme stranou.

  2. V míse kuchyňského robotu ušleháme cukry a vejce do pěny. Přidáme vychlazené rozpuštěné máslo, mléko a vanilku. Vmícháme suché suroviny a dobře promícháme. 2 lžíce nasekané čokolády odložíme stranou a zbytek lehce vmícháme do těsta. Těsto rovnoměrně rozdělíme do připravených košíčků a navrch nasypeme cca 1/2 lžičky nakrájené čokolády.

  3. Pečeme v předehřáté troubě 17 až 20 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed muffinu není po vytažení suchá. Před podáváním necháme lehce vychladnout. Podáváme teplé nebo při pokojové teplotě.

  4. Muffiny uchováváme ve vzduchotěsné nádobě. Při pokojové teplotě spotřebujeme za 2 - 3 dny, v lednici za cca 5 dní. Po vyndání lednice je můžeme dát na pár vteřin do mikrovlnky rozehřát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!