Jehněčí kýta pečená s divokým kořením

Recepty, Jiné maso

Suroviny

jehněčí kýta
3 velké nakrájené cibule
česnek dle chuti
sůl
300 ml černého piva
2 bobkové listy
6 kuliček nového koření
6 kuliček celého pepře
6 kuliček jalovce
2 větvičky čerstvého rozmarýnu
2 větvičky čerstvého tymiánu

Postup přípravy receptu

  1. V hmoždíři si rozdrtíme divoké koření s čerstvými bylinkami. Omyté maso osolíme a potřeme směsí koření a bylinek, necháme přes noc v chladu odpočívat.

  2. Do pekáče dáme cibuli, česnek, bobkový list, okořeněné maso podlijeme pivem.

  3. Vložíme do vyhřáté trouby na 200°C necháme péct asi 20-30 min, teplotu snížíme na 160°C. Za občasného přelévání výpekem pečeme maso doměkka. Přílohu si zvolte dle své chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!