Jehněčí kýta pečená s divokým kořením
Recepty, Jiné masoSuroviny
- jehněčí kýta
- 3 velké nakrájené cibule
- česnek dle chuti
- sůl
- 300 ml černého piva
- 2 bobkové listy
- 6 kuliček nového koření
- 6 kuliček celého pepře
- 6 kuliček jalovce
- 2 větvičky čerstvého rozmarýnu
- 2 větvičky čerstvého tymiánu
Postup Jehněčí kýta pečená s divokým kořením
Postup přípravy receptu
-
V hmoždíři si rozdrtíme divoké koření s čerstvými bylinkami. Omyté maso osolíme a potřeme směsí koření a bylinek, necháme přes noc v chladu odpočívat.
Do pekáče dáme cibuli, česnek, bobkový list, okořeněné maso podlijeme pivem.
Vložíme do vyhřáté trouby na 200°C necháme péct asi 20-30 min, teplotu snížíme na 160°C. Za občasného přelévání výpekem pečeme maso doměkka. Přílohu si zvolte dle své chuti.