Mrkev pečená v tymiánovém jogurtu
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 600 g mrkve
- 2 lžíce bílého hustého jogurtu
- snítka tymiánu
- 1 stroužek utřeného česneku
- 1/2 lžičky mleté papriky
- 1/2 lžičky soli
- šťáva z půlky citronu
- špetka chilli
- olivový olej
Postup Mrkev pečená v tymiánovém jogurtu
Postup přípravy receptu
-
Mrkev očistíme a nakrájíme na hranolky nebo šikmá kolečka. Jogurt smícháme s lístečky tymiánu, česnekem a zbytkem surovin bez oleje.
Připravíme plech s pečicím papírem, lehce potřený olejem. Mrkev smícháme s ochuceným jogurtem a pořádně promícháme.
Pečeme na 200 °C asi 35-45 minut do zlaté barvy a do měkka. Mezitím asi po 15 minutách mrkev promícháme, a protože jogurt už se vsákne, pokapeme vše olejem.