Mrkev pečená v tymiánovém jogurtu

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

600 g mrkve
2 lžíce bílého hustého jogurtu
snítka tymiánu
1 stroužek utřeného česneku
1/2 lžičky mleté papriky
1/2 lžičky soli
šťáva z půlky citronu
špetka chilli
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev očistíme a nakrájíme na hranolky nebo šikmá kolečka. Jogurt smícháme s lístečky tymiánu, česnekem a zbytkem surovin bez oleje.

  2. Připravíme plech s pečicím papírem, lehce potřený olejem. Mrkev smícháme s ochuceným jogurtem a pořádně promícháme.

  3. Pečeme na 200 °C asi 35-45 minut do zlaté barvy a do měkka. Mezitím asi po 15 minutách mrkev promícháme, a protože jogurt už se vsákne, pokapeme vše olejem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!