Čokoládový dort podle Itala

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g kvalitní hořké čokolády (já použila 70-ti %)
250 g másla
300 g mandlí
5 vajec
200 g cukru (použila jsem krupici)

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme mandle - spaříme, oloupeme, opražíme, dáme No mrazáku a nakonec pomeleme (asi je lepší si mandle připravit den dopředu, resp. den dopředu dát zamrazit a druhý den jen pomlít).

  2. Čokoládu si dáme rozpustit do vodní lázně, mezitím si vyšleháme žloutky s cukrem a s máslem do pěny, přidáme rozpuštěnou čokoládu, mandle, promícháme a nakonec přidáme sníh z bílků.

  3. Těsto nalejeme do vymazané dortové formy a pečeme na 180°C cca 1 hodinu (po zapíchnutí špejle musí být špejle suchá, ale hmota na ní trochu ulpí).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!