Čokoládový dort podle Itala
Recepty, MoučníkySuroviny
- 250 g kvalitní hořké čokolády (já použila 70-ti %)
- 250 g másla
- 300 g mandlí
- 5 vajec
- 200 g cukru (použila jsem krupici)
Postup Čokoládový dort podle Itala
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme mandle - spaříme, oloupeme, opražíme, dáme No mrazáku a nakonec pomeleme (asi je lepší si mandle připravit den dopředu, resp. den dopředu dát zamrazit a druhý den jen pomlít).
Čokoládu si dáme rozpustit do vodní lázně, mezitím si vyšleháme žloutky s cukrem a s máslem do pěny, přidáme rozpuštěnou čokoládu, mandle, promícháme a nakonec přidáme sníh z bílků.
Těsto nalejeme do vymazané dortové formy a pečeme na 180°C cca 1 hodinu (po zapíchnutí špejle musí být špejle suchá, ale hmota na ní trochu ulpí).