Mramorová bábovka supr a jednoduchá
Recepty, MoučníkySuroviny
- Světlá část:
- 30 dkg polohrubé mouky
- 25 dkg moučkového cukru
- 4 celá vejce
- 3/4 skleničky oleje (asi 1,5 dl)
- 3/4 skleničky vlažné vody (asi 1,5 dl)
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- 4 - 5 lžic rumu - NEVYNECHAT, nebylo by to ono:-)))
- Tmavá část:
- 2-3 lžíce kakaa
- 1 lžíci mléka
- 1 lžíci moučkového cukru
Postup Mramorová bábovka supr a jednoduchá
Postup přípravy receptu
-
Vše smícháme a nic nešleháme, jen ručně vymíchat do hladka.
Vymažeme a vysypeme formu a větší část těsta do ní nalijeme.
Do zbytku těsta přidáme kakao, cukr a trošku mléka, promícháme a nalijeme do formy, čímž vznikne mramorování. Chcete-li si pohrát, tak tmavou část lijte ve třech řadách vedle sebe a vznikne zajímavé mramorování. Těsto musí být tekuté, asi jako jogurtová konzistence, musí se volně vylévat, ale ne úplně řídké.
Dáme péct na 3/4 - 1 hod. asi na 180°C. Vychladlou vyklopíme a pocukrujeme.