Mramorová bábovka supr a jednoduchá

Recepty, Moučníky

Suroviny

Světlá část:
30 dkg polohrubé mouky
25 dkg moučkového cukru
4 celá vejce
3/4 skleničky oleje (asi 1,5 dl)
3/4 skleničky vlažné vody (asi 1,5 dl)
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
4 - 5 lžic rumu - NEVYNECHAT, nebylo by to ono:-)))
Tmavá část:
2-3 lžíce kakaa
1 lžíci mléka
1 lžíci moučkového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Vše smícháme a nic nešleháme, jen ručně vymíchat do hladka.

  2. Vymažeme a vysypeme formu a větší část těsta do ní nalijeme.

  3. Do zbytku těsta přidáme kakao, cukr a trošku mléka, promícháme a nalijeme do formy, čímž vznikne mramorování. Chcete-li si pohrát, tak tmavou část lijte ve třech řadách vedle sebe a vznikne zajímavé mramorování. Těsto musí být tekuté, asi jako jogurtová konzistence, musí se volně vylévat, ale ne úplně řídké.

  4. Dáme péct na 3/4 - 1 hod. asi na 180°C. Vychladlou vyklopíme a pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!