Moravský talíř
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 3/4 kg vepřové kýty ze selátka
- 3/4 kg uzené krkovice
- koření Vepřová pečeně (Vitana)
- olej
- cibule
- pepř
- sůl
Postup Moravský talíř
Postup přípravy receptu
-
Maso z vepřové kýty převážeme nití tak, aby nám vznikl úhledný váleček.
V trošce oleje (asi 2 polévkové lžíce) rozmícháme polovinu sáčku koření Vepřová pečeně“ a velmi důkladně potřeme vepřové maso. Necháme cca 2 hodiny odležet v chladu.
Následně maso velmi zprudka opečeme ze všech stran na pánvi a přendáme po zatažení masa do hrnce.
Na zbytku oleje s kořením po opečení masa ještě orestujeme jednu celou na hrubo nakrájenou cibuli a tu poté přidáme k masu do hrnce. Lehce podlijeme vodou a to tak do poloviny masa a dusíme, dokud není měkké (u masa ze selátka stačí cca 45 minut).
Maso poté vyjmeme, odstraníme nit a nakrájíme na silnější plátky.
Společně s dušením si v druhém hrnci uvaříme špalek uzené krkovice a to cca stejnou dobu.
Uzené maso po uvaření taktéž nakrájíme na silnější plátky.
Takto připravené kombinované maso podáváme od každého po jednom plátku se sterilovaným červeným zelím a houskovým knedlíkem.