Moravský talíř

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

3/4 kg vepřové kýty ze selátka
3/4 kg uzené krkovice
koření Vepřová pečeně (Vitana)
olej
cibule
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso z vepřové kýty převážeme nití tak, aby nám vznikl úhledný váleček.

  2. V trošce oleje (asi 2 polévkové lžíce) rozmícháme polovinu sáčku koření Vepřová pečeně“ a velmi důkladně potřeme vepřové maso. Necháme cca 2 hodiny odležet v chladu.

  3. Následně maso velmi zprudka opečeme ze všech stran na pánvi a přendáme po zatažení masa do hrnce.

  4. Na zbytku oleje s kořením po opečení masa ještě orestujeme jednu celou na hrubo nakrájenou cibuli a tu poté přidáme k masu do hrnce. Lehce podlijeme vodou a to tak do poloviny masa a dusíme, dokud není měkké (u masa ze selátka stačí cca 45 minut).

  5. Maso poté vyjmeme, odstraníme nit a nakrájíme na silnější plátky.

  6. Společně s dušením si v druhém hrnci uvaříme špalek uzené krkovice a to cca stejnou dobu.

  7. Uzené maso po uvaření taktéž nakrájíme na silnější plátky.

  8. Takto připravené kombinované maso podáváme od každého po jednom plátku se sterilovaným červeným zelím a houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!