Mletý řízek se sýrem a cuketou Holanďan
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g mletého libového bůčku nebo plece
- 200 g strouhaného sýru - Gouda nebo Eidam
- 150 g cukety
- 1 vejce
- 60-70 ml smetany na vaření (studené)
- sůl
- pepř
- pažitka
- lžíce strouhanky - podle potřeby
- trojobal:
- mouka
- vejce
- strouhanka
- olej na smažení
Postup Mletý řízek se sýrem a cuketou Holanďan
Postup přípravy receptu
-
Cuketu oloupeme, odstraníme zrníčka. Nastrouháme na hrubším struhadle a lehce posolenou dáme vypotit - cca 20 minut. Sýr nastrouháme taky na hrubo.
Maso zpracujeme se smetanou, vejcem, sýrem a kořením. Solíme opatrně, sýr i cuketa jsou slané. Cuketu vymačkáme (nepotřebujeme vodu, ale dužinu). Směs masa dáme vychladit do lednice.
Ze ztuhlé směsi tvarujeme bochánky. Obalujeme v mouce, vejcích a ve strouhance. Při tom vytvoříme plochý stejnoměrný řízek.
Vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného oleje a smažíme z obou stran do zlatova.