Mletý řízek se sýrem a cuketou Holanďan

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého libového bůčku nebo plece
200 g strouhaného sýru - Gouda nebo Eidam
150 g cukety
1 vejce
60-70 ml smetany na vaření (studené)
sůl
pepř
pažitka
lžíce strouhanky - podle potřeby
trojobal:
mouka
vejce
strouhanka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu oloupeme, odstraníme zrníčka. Nastrouháme na hrubším struhadle a lehce posolenou dáme vypotit - cca 20 minut. Sýr nastrouháme taky na hrubo.

  2. Maso zpracujeme se smetanou, vejcem, sýrem a kořením. Solíme opatrně, sýr i cuketa jsou slané. Cuketu vymačkáme (nepotřebujeme vodu, ale dužinu). Směs masa dáme vychladit do lednice.

  3. Ze ztuhlé směsi tvarujeme bochánky. Obalujeme v mouce, vejcích a ve strouhance. Při tom vytvoříme plochý stejnoměrný řízek.

  4. Vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného oleje a smažíme z obou stran do zlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!