Hovězí kližka na hořčici
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 300 g hovězí kližky
- 1 menší cibule
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžička plnotučné hořčice
- sůl
- 100 ml vody
- 1-2 lžičky hrubozrnné hořčice
- 2 lžičky sladkého kečupu
- 2 lžičky kukuřičného škrobu
- 1 lžička sójové omáčky
Postup Hovězí kližka na hořčici
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo. Kližku nakrájíme na plátky nebo na kousky. Na rozehřátém oleji orestujeme maso a cibuli a poté osolíme.
Podlijeme vodou, přidáme česnek a plnotučnou hořčici. Za občasného zamíchání a podlévání dusíme, dokud maso není měkké.
Ve studené vodě rozmícháme hrubozrnnou hořčici, kečup, škrob a sójovou omáčku. Rozmíchanou směs přidáme k masu a krátce povaříme. Podáváme s vařenými těstovinami.