Broskvový tunel
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na těsto:
- 5 vajec
- 5 pl cukru
- 5 pl polohrubé mouky
- 1 pl oleje
- 1/2 kl prášku do pečiva
- Na krém:
- 300 ml mléka
- 1 vanilkový pudink
- 5 pl cukru
- 200 g másla
- rum
- strouhaný kokos
- kompotované broskve
Postup Broskvový tunel
Postup přípravy receptu
-
Na korpus si vyšleháme vejce a cukr, šleháme asi 15 minut, přidáme olej a po lžících opatrně vmícháme ročně mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 175°C cca 10 minut. Vyjmeme a dáme vychladnout.
Na krém si nejdříve uvaříme pudink, 2/3 mléka dáme s cukrem do hrnce na plotnu a zapneme. V 1/3 mléka rozmícháme pudinkový prášek, pomalu vlijeme za stálého míchání do hrnce se zahřátým mlékem, přivedeme k varu a uvaříme hustý pudink, dáme do studené vodní lázně vychladnout.
Broskve necháme okapat. V míse vyšleháme máslo do pěny a po lžících všleháváme pudink, který má už pokojovou teplotu, přidáme i dle chuti rum. Vše řádně vyšleháme.
Upečený korpus si dáme na vál, odděláme z něj pečící papír a podle tvaru formy na tunel rozkrájíme a formu vyložíme, nesmíme zapomenout na horní díl, kterým tunel uzavřeme.
Vyložený tunel lehce pokropíme šťávou z kompotu, vymažeme krémem, dno i strany a doprostřed naskládáme nakrájené broskve na kostičky. Pomažeme krémem až po vrch a posledním dílem uzavřeme, necháme si trochu krému na potření a ozdobu.
Pořádně přimáčkneme a zatížené dáme tuhnout do lednice asi na dvě hodiny. Po dvou hodinách tunel vyklopíme na podložku, potřeme krémem, posypeme kokosem a ozdobíme.