Mleté čočkovo-zeleninové, sójové řízečky

Recepty, Luštěniny

Suroviny

350 g sójového granulátu se zeleninou
1 velká cibule
2 sáčky čočky velkozrnné ve varných sáčcích
2 vejce
4 stroužky česneku
majoránka
sůl
pepř
1 lžíce ostřejsí Harissy
sójová omáčka podle chuti
libeček nebo petrželka
1 kostka zeleninového bujónu
hladká mouka na zahuštění
1 lžíce hořčice
strouhanka na obalení
2 lžíce uzeného sýra
olej

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si sáček s čočkou propláchneme, namočíme na 30 minut do 1 litru vody a pak uvaříme podle návodu a necháme zchladnout.

  2. Sojový granulát se zeleninou uvaříme ve vroucí vodě, do níž jsme přidali kostku bujónu podle návodu na obalu. Sójový granulát přecedíme, vymačkáme z něj přebytečnou tekutinu a necháme také zchladnout.

  3. Granulát a čočku, společně s oloupanou cibulí umeleme na masovém strojku.

  4. Přidáme vejce, koření, bylinky, utřený česnek a nasekaný libeček nebo petrželku.

  5. Vzniklou hmotu ochutíme solí, pepřem, ostřejší harissou, sójovou omáčkou, utřeným česnekem a dle potřeby zahustíme hladkou moukou.

  6. Ze vzniklé sójovo-čočkové hmoty vytvarujeme karbanátky, které ještě obalíme ve strouhance, kterou jsme smíchali se strouhaným uzeným sýrem.

  7. Karbanátky pak pokládáme na plech, na který jsme vložili pečíčí papír, potřený olejem. Pečeme do zlatova. Podáváme s bramborovou kaší nebo s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!