Mleté čočkovo-zeleninové, sójové řízečky
Recepty, LuštěninySuroviny
- 350 g sójového granulátu se zeleninou
- 1 velká cibule
- 2 sáčky čočky velkozrnné ve varných sáčcích
- 2 vejce
- 4 stroužky česneku
- majoránka
- sůl
- pepř
- 1 lžíce ostřejsí Harissy
- sójová omáčka podle chuti
- libeček nebo petrželka
- 1 kostka zeleninového bujónu
- hladká mouka na zahuštění
- 1 lžíce hořčice
- strouhanka na obalení
- 2 lžíce uzeného sýra
- olej
Postup Mleté čočkovo-zeleninové, sójové řízečky
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si sáček s čočkou propláchneme, namočíme na 30 minut do 1 litru vody a pak uvaříme podle návodu a necháme zchladnout.
Sojový granulát se zeleninou uvaříme ve vroucí vodě, do níž jsme přidali kostku bujónu podle návodu na obalu. Sójový granulát přecedíme, vymačkáme z něj přebytečnou tekutinu a necháme také zchladnout.
Granulát a čočku, společně s oloupanou cibulí umeleme na masovém strojku.
Přidáme vejce, koření, bylinky, utřený česnek a nasekaný libeček nebo petrželku.
Vzniklou hmotu ochutíme solí, pepřem, ostřejší harissou, sójovou omáčkou, utřeným česnekem a dle potřeby zahustíme hladkou moukou.
Ze vzniklé sójovo-čočkové hmoty vytvarujeme karbanátky, které ještě obalíme ve strouhance, kterou jsme smíchali se strouhaným uzeným sýrem.
Karbanátky pak pokládáme na plech, na který jsme vložili pečíčí papír, potřený olejem. Pečeme do zlatova. Podáváme s bramborovou kaší nebo s bramborem.