Melounová marmeláda podle Jany

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

šťáva z melounu (1 litr)
1 kg krystalového cukru
2 Želírfix 2:1
1 lžička kyseliny citrónové

Postup přípravy receptu

  1. Vnitřek melounu pomeleme na mlýnku na ovoce, pecičky nemusíme vybírat. Nejlepší je vnitřek melounu vybírat lžící asi 1 cm od zeleného okraje.

  2. Získanou šťávu dáme vařit.

  3. V troše cukru rozmícháme oba Želírfixy a povaříme asi 3 minuty.

  4. Potom po částech přidáváme cukr a také povaříme 3 minuty.

  5. Do odstavené marmelády vmícháme lžičku kyseliny citrónové.

  6. Naplníme do malých skleniček a sterilujeme 15 minut při 85°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!