Melounová granita

Recepty, Moučníky

Suroviny

300 g dužiny vodního melounu
15 - 20 g cukrového sirupu - dle potřeby
citronová šťáva - dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Dužinu vodního melounu nakrájíme na menší kousky a pokud nemáme meloun bezsemenný, tak odstraníme semena. Rozmixujeme, já s oblibou používám sekáček potravin. Přidáme cukrový sirup a trochu citronové šťávy, vše dle chuti. Některý meloun je sladší, jiný méně. Cukrový sirup získáme tak, že krátce svaříme stejné množství vody a cukru a necháme vychladit. Většinou dělávám z 300 ml vody a 300 g cukru krupice a sirup mám v chladničce vždy k dispozici. Sladím s ním i studené nápoje.

  2. Rozmixovaný meloun dáme do nižší dózy s víkem a vložíme do mrazničky. Je lepší mrazit nižší vrstvu. Zhruba co 45 minut směs promícháme a opět vložíme do mrazničky. Ze začátku stačí na míchání třeba lžíce, ale později je dobré vznikající ledové krystaly rozbíjet a promíchávat vidličkou. Celková doba přípravy je kolem cca 5 hodin.

  3. Granitu podávám v menším hrníčku, je to úžasné letní osvěžení.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!