Medová pikantní vepřová krkovička
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg vepřové krkovice (cca 6 plátků)
- sáček marinády Medová pikantní“ od Avokáda
- olej
- pepř
- sůl
- instantní tmavá jíška
- masový vývar
Postup Medová pikantní vepřová krkovička
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou krkovičku nakrájíme na silnější plátky a vetřeme obsah sáčku s marinádou Medová pikantní“ a necháme uležet do druhého dne v chladu.
Po uležení plátky masa prudce opečeme na teflonové pánvi, přendáme do prázdného hrnce a podlijeme lehce vývarem. Hrnec přiklopíme a dusíme pod pokličkou cca 45 minut (záleží na stáří vepříka) dokud maso není úplně měkké.
Jakmile je maso hotové vyndáme jej z hrnce a šťávu zahustíme dle zvolené přílohy instantní jíškou nebo trochou mouky rozmíchané v trošce vody.
Dochutíme pepřem, solí a vložíme pro zjemnění oříšek másla. Podáváme s těstovinami, vařeným bramborem nebo houskovým knedlíkem.