Masové hašé

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

0,5 kg vepřového masa vařeného nebo pečeného
250 ml masového vývaru
3 rohlíky
1 cibule
sádlo
majoránka
česnek
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky nakrájíme na kostky a zalijeme masovým vývarem, který se okamžitě vsákne do rohlíků.

  2. Najemno nakrájenou cibuli orestujeme dozlatova na lžíci sádla.

  3. Maso (zbytky z pečeně nebo vařeného masa, sekané) nakrájíme na menší kousky a smícháme s namočenými rohlíky, opečenou cibulí a rozmixujeme (rozkutrujeme) na jemnou celistvou kaši (tzv. hašé).

  4. Jakmile je směs promíchána, tak přidáme dle vlastní chuti majoránku, česnek, sůl, pepř a opět promícháme, aby koření dobře směs ochutilo.

  5. Vlijeme do zapékací mísy a pečeme dozlatova asi 30 minut. Podáváme s vařeným bramborem a okurkovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!