Masové hašé
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 0,5 kg vepřového masa vařeného nebo pečeného
- 250 ml masového vývaru
- 3 rohlíky
- 1 cibule
- sádlo
- majoránka
- česnek
- sůl
- pepř
Postup Masové hašé
Postup přípravy receptu
-
Rohlíky nakrájíme na kostky a zalijeme masovým vývarem, který se okamžitě vsákne do rohlíků.
Najemno nakrájenou cibuli orestujeme dozlatova na lžíci sádla.
Maso (zbytky z pečeně nebo vařeného masa, sekané) nakrájíme na menší kousky a smícháme s namočenými rohlíky, opečenou cibulí a rozmixujeme (rozkutrujeme) na jemnou celistvou kaši (tzv. hašé).
Jakmile je směs promíchána, tak přidáme dle vlastní chuti majoránku, česnek, sůl, pepř a opět promícháme, aby koření dobře směs ochutilo.
Vlijeme do zapékací mísy a pečeme dozlatova asi 30 minut. Podáváme s vařeným bramborem a okurkovým salátem.