Kuřecí maso dobré hospodyně

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kuřecí stehna
200 g brambor nakrájených na kostičky
100 g drůbežích jater
1 cibule
1 lžíce másla
100 g karotky
100 g mraženého hrášku
8 kusů žampionů
2-3 lžíce smetany ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí díly osolíme a obalíme v hladké mouce.

  2. Cibuli lehce orestujeme na másle, přidáme obalené maso a opečeme jej z obou stran.

  3. I se základem vložíme na pekáč a dáme do vyhřáté trouby. Zhruba po 10-15 minutách přidáme k masu brambory na kostičky, nadrobno nakrájená játra, nakrájenou karotku, zelený hrášek a žampiony nakrájené na plátky.

  4. Pečeme do zlatava. Zhruba 5 minut před dopečením celou směs pokapeme smetanou a již necháme jen prohřát. Můžeme konzumovat samotné, nebo s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!