Kuřecí maso dobré hospodyně
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- kuřecí stehna
- 200 g brambor nakrájených na kostičky
- 100 g drůbežích jater
- 1 cibule
- 1 lžíce másla
- 100 g karotky
- 100 g mraženého hrášku
- 8 kusů žampionů
- 2-3 lžíce smetany ke šlehání
Postup Kuřecí maso dobré hospodyně
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí díly osolíme a obalíme v hladké mouce.
Cibuli lehce orestujeme na másle, přidáme obalené maso a opečeme jej z obou stran.
I se základem vložíme na pekáč a dáme do vyhřáté trouby. Zhruba po 10-15 minutách přidáme k masu brambory na kostičky, nadrobno nakrájená játra, nakrájenou karotku, zelený hrášek a žampiony nakrájené na plátky.
Pečeme do zlatava. Zhruba 5 minut před dopečením celou směs pokapeme smetanou a již necháme jen prohřát. Můžeme konzumovat samotné, nebo s chlebem.