Marinované steakové kotlety

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vykoštěné libové kotlety
2 vejce
1 lžíce polévkového koření (Maggi)
1 lžíce worcestru
1 lžíce plnotučné hořčice
2 lžíce škrobové moučky
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce koření Steak
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Rozšleháme vajíčka s hořčicí, worcestrem a kořením. Přidáme hl. mouku a škrob.

  2. Do marinády naložíme naklepané kotlety a v uzavřené dóze necháme 24 hodin marinovat v lednici.

  3. Smažíme pozvolna na rozpáleném oleji. Já při smažení na plynovém sporáku používám pod pánev ještě plotýnku. Výborné jsou jak s bramborama nebo bramborovou kaší, tak hranolkama nebo i s pečivem a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!