Marinované kuřecí kostičky ve smetanové omáčce s pažitkou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 3 větší kuřecí prsa
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 150 - 200 ml smetany
- 1 kulička mozzarelly (125 g)
- hrst nasekané pažitky
- Marináda:
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce kečupu
- 1 lžíce sójové omáčky
- sůl
- pepř
- kari koření
- paprika
Postup Marinované kuřecí kostičky ve smetanové omáčce s pažitkou
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa nakrájíme na kostky. Z uvedených ingrediencí smícháme marinádu, vmícháme maso a necháme nejméně 2 hodiny marinovat, můžeme nechat i přes noc.
V pánvi necháme rozehřát lžíci oleje, vhodíme cibuli, kterou jsme nakrájeli na tenká čtvrtkolečka a necháme zesklovatět. Pak přihodíme marinované maso a necháme ho orestovat. Po chvíli přidáme česnek nakrájený na plátky.
K orestovanému masu přilijeme asi 4 lžíce vody a necháme ho podusit doměkka. Pak přilijeme smetanu a přimícháme nastrouhanou mozzarellu. Když se mozzarella rozpustí a omáčku zahustí, vmícháme nasekanou pažitku a ihned vypneme. Podáváme s rýží nebo těstovinami.