Hráškové rizoto s mátou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

200 g rýže Arborio
750-1000 ml vývaru
1 cibule
1-2 stroužky česneku
150 g mraženého hrášku
100 g mladých hráškových lusků
20 g Parmazánu
50 g másla
1 hrst mátových lístků
1 lžička soli
1 lžíce olivového oleje
zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Mátu a sůl dáme do hmoždíře a utřeme do pasty. Poté vmícháme olej a odložíme stranou.

  2. Cca 20g másla necháme rozehřát ve středně velkém hrnci. Přidáme jemně pokrájenou cibuli, jakmile zesklovatí, přidáme nasekaný česnek a opékáme za občasného míchání 4–5 minut. Vsypeme rýži a za stálého míchání opékáme 1–2 minut.

  3. Poté vlijeme prvních 250 ml vývaru, vaříme, necháme rýži absorbovat tekutinu. Tento postup opakujeme ještě 2x-3x. Celkem se rýže vaří asi 20–25 minut, pak je al dente.

  4. Vmícháme parmazán, zbytek másla, oba typy hrášku, které jsme si předem spařili a opepříme. Část mátové pasty vmícháme a část necháme na ozdobu spolu se zakysanou smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!