Kynuté buchty nad půl kila

Recepty, Moučníky

Suroviny

750 g polohrubé mouky
6 lžic cukru krupice
1 lžička soli
cca 300 ml mléka
2 žloutky
1 lžíce rumu
80 g másla
1 čerstvé droždí
náplň:
Povidla nebo jinou jakou máte rádi)

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny smícháme dohromady. Těsto trochu posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo vykynout a mezitím si přichystáme náplň.

  2. Dobře vykynuté těsto si rozdělíme na 25 kusů, podle toho jak chce mít velké buchty. Těsto si podsypáváme a kousky těsta rozválíme, nebo roztáhneme prsty. Do každé placičky dáme náplň a těsto uzavřeme.

  3. Pokládáme do máslem vymazaného pekáčku spojem dolů a každou buchtu potíráme máslem aby se k sobě nepřilepily. Nakonec všechny buchty omastíme i nahoře.

  4. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C cca 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!