Broskvové řezy se smetanovožloutkovou krustou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na těsto:
350 g hladké mouky
150 g cukru moučky
200 g másla (Hery)
2 vejce
Na krém:
1 větší kompot broskví
2 vanilkové pudinky
sirup z kompotu
voda
Poleva:
4 vejce
130 g cukru krystal
1 kelímek zakysané smetany

Postup přípravy receptu

  1. Máslo (Heru) nastrouhejte na hrubém struhadle nebo nakrájejte na plátky.

  2. Přidejte prosátou mouku, cukr, vejce a vypracujte těsto.

  3. Těsto rozválejte - rozmačkejte - na plech s vyšším okrajem (cca 25x40 cm), vyložený pečícím papírem nebo postříkaný sprejem s olejem.

  4. Na těsto rozložte pokrájené ovoce.

  5. Sirup z kompotu, který vám zbyl po okapání broskví, doplňte na 750 ml vodou a uvařte vanilkový pudink.

  6. Ještě horkou hmotu rozetřete na ovoce.

  7. Plech dejte do trouby a pečte asi 35 minut při teplotě 175°C.

  8. Žloutky s cukrem ušlehejte do pěny a přidejte zakysanou smetanu.

  9. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a vmíchejte ho do žloutkové pěny.

  10. Rozetřete na upečený koláč a pečte ještě asi 15-20 minut, pokud povrch nezrůžoví.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!