Česnekové těstoviny s vejci a slaninou
Recepty, TěstovinySuroviny
- 300 g uvařených oblíbených těstovin
- 150 g pomazánkového másla s česnekem
- 1 vejce
- 1 žloutek
- 2 lžíce smetany nebo mléka
- 4 stroužky česneku
- 100 g anglické slaniny
- 5 žampionu
- pórek
- sůl
- pepř
- lžíce oleje
- parmazán
Postup Česnekové těstoviny s vejci a slaninou
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme a opečeme na lžíci oleje (trochu odložíme na ozdobu).
Přidáme nakrájený pórek, žampiony a nakonec česnek na drobno.
V misce promícháme máslo s vejci a smetanou. Osolíme a opepříme a vlijeme na pánev.
Necháme chvíli povařit (je-li to moc husté, zředíme trochou vody z těstovin nebo mlékem) a vsypeme těstoviny.
Společně prohřejeme. Na talíři posypeme odloženou slaninou a parmazánem.