Květák a další zelenina s párečky
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 menší květák
- 2 nožičky kvalitních párků
- 2 zelené papriky
- 3 menší rajčata
- 2 PL hrášku
- 2 PL kukuřice – ideálně čerstvé, lze mražená i sterilovaná
- 100 ml rajčatové šťávy a nebo jiné
- 1 PL hrubozrnné hořčice
- 2 dcl kvalitního červeného vína
- sůl
- pepř
- sladká paprika dle vlastní chuti
- rozmarýn
- pažitka (petrželka, koriandr, libeček)
- olej (na osmažení párků a restování zeleniny)
Postup Květák a další zelenina s párečky
Postup přípravy receptu
-
Párky nakrájíme na plátky a opečeme na rozpáleném oleji.
Očištěnou zeleninu nakrájíme na sousta, přidáme k párkům a orestujeme.
Omáčku smícháme s hořčicí, vínem a hořčicí. Pokud omáčku nemáme, stačí zvýšit množství hořčice, vína a použít i 2 dcl rajské šťávy. Celkové množství ale pouze maximálně do výšky směsi, nesmí to plavat!
Zalijeme zeleninu a párky, osolíme, opepříme, opaprikujeme dle chuti a dusíme cca 15 minut, aby zeleninka zůstala křupavá.