Mangoldový koláč s vinnou klobásou

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

Listové těsto
přibližně 500 g vinné klobásy
250 g mangoldu (můžeme použít i špenát)
100 g tvrdého sýru
1 cibule
2 stroužky česneku
3 vejce
trocha smetany nebo mléka
muškátový oříšek
sůl
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Těstem vyložíme koláčovou formu a necháme vyšší okraj.

  2. Propícháme vidličkou a lehce posypeme strouhankou.

  3. Na oleji zpěníme pokrájenou cibulku, přidáme nakrájený mangold, utřený česnek, sůl a necháme mangold lehce zavadnout.

  4. Odstavíme a vmícháme nastrouhaný sýr a špetku muškátového oříšku. Klobásu stočíme do spirály na pánev a zlehka ji opečeme z obou stran.

  5. Trochu zchladlé mangoldové směsi dáme na listové těsto, na ni pak položíme klobásu a zbytkem směsi vyplníme mezery mezi klobásou.

  6. Poté, opět do mezer, nalijeme rozmíchaná osolená vejce se smetanou.

  7. Dáme zapéct do vyhřáté trouby na 200°C přibližně na 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!