Plněné papriky se smetanou
Recepty, OmáčkySuroviny
- 4 bílé papriky
- 500 g měkkého salámu (většinou dávám šunkový salám)
- 1/2 větší cibule
- 3 stroužky česneku
- kmín
- pepř
- 2 lžíce Solamylu
- 2 vejce
- Na rajskou:
- 1/2 větší cibule
- olej
- 1 lžíce hladké mouky
- rajský protlak
- sůl
- cukr
- skořice
- 4 hřebíčky
- nové koření
- celý pepř
- smetana
Postup Plněné papriky se smetanou
Postup přípravy receptu
-
Papriky si očistím a vydlabu semínka. Salám, cibuli a česnek pomelu na masovém mlýnku. Přidám koření, popř.osolím, ale pozor salám je slaný dost. Zamíchám vejce a zahustím solamylem, někdy přidám i lžíci strouhanky. Lžičkou namačkám směs do paprik, ze zbytku udělám čufty... mokrýma rukama utvořím větší kuličky.
Na oleji orestuji cibuli, zapráším moukou, zaliji protlakem rozmíchaným ve vodě, přidám sůl, cukr, koření. Podle chuti buď přisolím nebo osladím. Povařím tak 30 minut. Omáčku přecedím do většího hrnce, přidám smetanu nebo šlehačku, dochutím. Vložím naplněné papriky, počkám až omáčka začne vařit a vložím připravené čufty, ne dřív jinak by se kuličky rozpadly. Za občasného míchání povařím znovu tak 30 minut, aby byly papriky uvařené. Jestli je omáčka řídká, zahustím solamylem rozmíchaným ve vodě. Podávám s knedlíkem.