Lívance z bramborové kaše
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 2 šálky bramborové kaše
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 vejce
- 2 stroužky česneku
- 3 plátky anglické slaniny (nemusí být)
- sůl
- olej
Postup Lívance z bramborové kaše
Postup přípravy receptu
-
Do kaše, která zbyla od večeře (zkoušel jsem do ní přidat provensálské koření), přidáme mouku a vejce, prolisujeme česnek a vypracujeme těstíčko. Jemně osolíme.
Anglickou slaninu nakrájíme na kousky, které na pánvi osmahneme a pak přidáme do těstíčka. Pokud jste vynechali slaninu jako ingredienci, máte ušetřený čas s tímto krokem.
Na lívanečníku, ve kterém jsme rozehřáli trochu oleje, pečeme lívanečky, asi tak 4 až 5 minut z každé strany.
Podáváme s chutney nebo i marmeládou, třeba meruňkovou nebo rybízovou.