Dršťková polévka ze žampionů
Recepty, PolévkySuroviny
- 250 ml zeleninového vývaru
- 250 g žampionů
- 1 malá cibule
- 2 lžíce sádla
- 2 rovné lžíce hladké mouky
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 lžička majoránky
- 1 lžička kmínu
- sůl
- mletý pepř
Postup Dršťková polévka ze žampionů
Postup přípravy receptu
-
Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a zesklovatíme v hrnci na rozehřátém sádle. Přisypeme kmín, mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Přidáme mletou papriku, promícháme, rychle zalijeme vývarem a prošleháme metličkou.
Do polévky přidáme nakrájené houby, majoránku, osolíme, opepříme a vaříme pod pokličkou asi 15-20 minut.
Nakonec do polévky přidáme prolisovaný česnek, podle potřeby ji dochutíme pepřem a solí a můžeme podávat.