Mokré řízky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vepřové řízky (dělávám i z kuřecích)
1 vejce
strouhanka
olej
2 lžičky vegety
2 lžičky mleté papriky
pepř - záleží na tom, jak je chcete mít pikantní
1 cibule
4 stroužky česneku
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Řízky naklepeme, okraje nařízneme a osolíme.

  2. Obalíme je ve strouhance a pak v rozšlehaném vajíčku.

  3. Osmažíme na oleji z obou stran a odložíme na stranu.

  4. V druhé pánvičce restujeme cibulku, prolisovaný česnek, pak přidáme vegetu, papriku, pepř a podlijeme vodou (asi 1 dl).

  5. Masíčko přidáme do směsi a dusíme do měkka. Podáváme s rýží nebo brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!