Mokré řízky
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 vepřové řízky (dělávám i z kuřecích)
- 1 vejce
- strouhanka
- olej
- 2 lžičky vegety
- 2 lžičky mleté papriky
- pepř - záleží na tom, jak je chcete mít pikantní
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- sůl
Postup Mokré řízky
Postup přípravy receptu
-
Řízky naklepeme, okraje nařízneme a osolíme.
Obalíme je ve strouhance a pak v rozšlehaném vajíčku.
Osmažíme na oleji z obou stran a odložíme na stranu.
V druhé pánvičce restujeme cibulku, prolisovaný česnek, pak přidáme vegetu, papriku, pepř a podlijeme vodou (asi 1 dl).
Masíčko přidáme do směsi a dusíme do měkka. Podáváme s rýží nebo brambory.