Lilkový tatarák

Recepty, Předkrmy

Suroviny

1 lilek (velký)
1 cibule (menší, použila jsem červenou)
3 rajčata
1 čerstvá paprika (menší, kdo rád pikantní, přidá feferonku)
1 lžíce kaparů (posekaných)
2 lžíce kečupu
2 lžičky chilli omáčky
1 lžíce Worcesteru
2 stroužky česneku (velké nebo podle chuti)
mletý pepř
sůl
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Lilek nakrájíme na 0,5cm kolečka, osolíme a necháme vypotit. Poté osušíme papírovou utěrkou. Lilek, rajčata, papriku a cibuli nakrájíme na malé kostičky.

  2. Na olivovém oleji zesklovatíme cibuli, přidáme zeleninu, dosolíme a restujeme, dokud není lilek hnědý. Trvá to cca 7 minut.

  3. Poté sejmeme ze zdroje tepla, vmícháme kečup, chilli omáčku, worcester, utřený česnek, posekané kapary, pepř a dochutíme podle potřeby solí. Podáváme s opečeným pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!