Lilkový tatarák
Recepty, PředkrmySuroviny
- 1 lilek (velký)
- 1 cibule (menší, použila jsem červenou)
- 3 rajčata
- 1 čerstvá paprika (menší, kdo rád pikantní, přidá feferonku)
- 1 lžíce kaparů (posekaných)
- 2 lžíce kečupu
- 2 lžičky chilli omáčky
- 1 lžíce Worcesteru
- 2 stroužky česneku (velké nebo podle chuti)
- mletý pepř
- sůl
- olivový olej
Postup Lilkový tatarák
Postup přípravy receptu
-
Lilek nakrájíme na 0,5cm kolečka, osolíme a necháme vypotit. Poté osušíme papírovou utěrkou. Lilek, rajčata, papriku a cibuli nakrájíme na malé kostičky.
Na olivovém oleji zesklovatíme cibuli, přidáme zeleninu, dosolíme a restujeme, dokud není lilek hnědý. Trvá to cca 7 minut.
Poté sejmeme ze zdroje tepla, vmícháme kečup, chilli omáčku, worcester, utřený česnek, posekané kapary, pepř a dochutíme podle potřeby solí. Podáváme s opečeným pečivem.