Lilkovo - houbové lasagne

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

300 g lasagne
1 lilek
olej
1 cibule
4 stroužky česneku
6 ks velkých žampionů
500 g pasírování rajčat
sůl
pepř
bazalka
oregano
Na bešamel:
2 lžíce oleje
2 lžíce hladké mouky
500 ml mléka
sůl
200 g strouhaný tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Baklažán ošúpeme, pokrájame na drobno, osolíme a necháme vypotiť cca hodinu. Potom na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme vyžmýkaný baklažán, cesnak, drobno pokrájané huby, dusíme, pridáme pasírované paradajky (alebo šťavu), okoreníme korením čiernym a bazalkou a oreganom, dosolíme, trochu podlejeme vodou a varíme cca 10 min. Možno pridať trochu cukru.

  2. Na oleji osmažíme múku, zalejeme mliekom, rozšľaháme, povaríme, osolíme.

  3. Do pekáčika dáme na dno tenkú vrstvu bešamelu, na to rozložíme vrstvu suchých lasagní, baklažánovú zmes, niekoľko lyžičiek bešamelu - pokvapkáme, znovu lasagne, baklažánová zmes, lasagne, atď. celkovo som mala 4 vrstvy cestovín, na vrchu bešamel, štedro posypať syrom.

  4. Necháme odstáť aspoň 1 hodinu, potom upečieme - cca 40 min 180 stupňov, spočiatku pod alobalom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!