Lilkovo - houbové lasagne
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 300 g lasagne
- 1 lilek
- olej
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 6 ks velkých žampionů
- 500 g pasírování rajčat
- sůl
- pepř
- bazalka
- oregano
- Na bešamel:
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce hladké mouky
- 500 ml mléka
- sůl
- 200 g strouhaný tvrdý sýr
Postup Lilkovo - houbové lasagne
Postup přípravy receptu
-
Baklažán ošúpeme, pokrájame na drobno, osolíme a necháme vypotiť cca hodinu. Potom na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme vyžmýkaný baklažán, cesnak, drobno pokrájané huby, dusíme, pridáme pasírované paradajky (alebo šťavu), okoreníme korením čiernym a bazalkou a oreganom, dosolíme, trochu podlejeme vodou a varíme cca 10 min. Možno pridať trochu cukru.
Na oleji osmažíme múku, zalejeme mliekom, rozšľaháme, povaríme, osolíme.
Do pekáčika dáme na dno tenkú vrstvu bešamelu, na to rozložíme vrstvu suchých lasagní, baklažánovú zmes, niekoľko lyžičiek bešamelu - pokvapkáme, znovu lasagne, baklažánová zmes, lasagne, atď. celkovo som mala 4 vrstvy cestovín, na vrchu bešamel, štedro posypať syrom.
Necháme odstáť aspoň 1 hodinu, potom upečieme - cca 40 min 180 stupňov, spočiatku pod alobalom.