Lilková směs na dva způsoby (na toasty nebo karbanátky)

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

Na směs:
1 větší lilek
200 g hlívy ústřičné
několik sušených naložených rajčat
několik plátků schwarzwaldské šunky
3-4 stroužky česneku
hrst na kostičky nakrájeného sýru podle chuti (feta, balkánský, gorgonzola, niva)
čerstvá bazalka
sůl
olivový olej
Na karbanátky:
1 vejce
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve nakrájíme lilek na drobné kostičky, vložíme do cedníku, osolíme a necháme vypotit, občas protřeseme. Poté osušíme papírovou utěrkou.

  2. Hlívu, šunku a sušená rajčata taktéž nakrájíme na kostičky a opečeme na olivovém oleji, osolíme. Vyjmeme, dáme do misky a na oleji opečeme dohněda kostičky lilku, ke konci přidáme posekaný česnek.

  3. Vše přendáme do misky, nasekáme bazalku, přimícháme spolu s kostičkami sýru, dosolíme podle potřeby. A máme hotovou směs.

  4. 1. Naneseme směs na toasty nebo topinky a zapečeme pod grilem, dokud se sýr neroztaví.

  5. 2. A nebo přidáme ke směsi vejce, zahustíme strouhankou a vytvarujeme karbanátky. Posypeme lehce trouhankou a opečeme pozvolna na oleji, případně vložíme na pečící papír, zastříkneme olejem a pečeme v troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!