Lilková směs na dva způsoby (na toasty nebo karbanátky)
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- Na směs:
- 1 větší lilek
- 200 g hlívy ústřičné
- několik sušených naložených rajčat
- několik plátků schwarzwaldské šunky
- 3-4 stroužky česneku
- hrst na kostičky nakrájeného sýru podle chuti (feta, balkánský, gorgonzola, niva)
- čerstvá bazalka
- sůl
- olivový olej
- Na karbanátky:
- 1 vejce
- strouhanka
Postup Lilková směs na dva způsoby (na toasty nebo karbanátky)
Postup přípravy receptu
-
Nejprve nakrájíme lilek na drobné kostičky, vložíme do cedníku, osolíme a necháme vypotit, občas protřeseme. Poté osušíme papírovou utěrkou.
Hlívu, šunku a sušená rajčata taktéž nakrájíme na kostičky a opečeme na olivovém oleji, osolíme. Vyjmeme, dáme do misky a na oleji opečeme dohněda kostičky lilku, ke konci přidáme posekaný česnek.
Vše přendáme do misky, nasekáme bazalku, přimícháme spolu s kostičkami sýru, dosolíme podle potřeby. A máme hotovou směs.
1. Naneseme směs na toasty nebo topinky a zapečeme pod grilem, dokud se sýr neroztaví.
2. A nebo přidáme ke směsi vejce, zahustíme strouhankou a vytvarujeme karbanátky. Posypeme lehce trouhankou a opečeme pozvolna na oleji, případně vložíme na pečící papír, zastříkneme olejem a pečeme v troubě.