Kuře Medard
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí prsní řízky
- 6 silnějších plátků slaniny
- 1 šálek čerstvých hub
- 1 PL oleje
- 1 PL sušené cibule
- 200 g strouhaného sýru
- petrželová nať
- sůl
- koření na kuře (popř. grilovací)
- 1/3 hrnku medové majonézy (najdete v mých receptech)
Postup Kuře Medard
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsní řízky očistíme, omyjeme a překrojíme napůl (aby byly tenčí plátky), osolíme, a posypeme kořením na kuře popř. grilovacím kořením.
Rozpálíme olej v pánvi a opražíme na něm slaninu. Až nám pustí trochu šťávu, vytáhneme ven a do oleje s výpekem ze slaniny dáme malinko opéct prsa. Jen tak lehce z obou stran, aby se zatáhla.
Medovou majonézu smícháme se sušenou cibulí. Opečené maso narovnáme do zapékací mísy, zalijeme medovou majonézou, poklademe na to plátky slaniny, zasypeme čerstvými, na kostky nakrájenými houbami, nasekanou petrželkou a strouhaným sýrem a vše chvíli zapečeme při 180 stupních - cca 15-20 minut.