Lilek v akci

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 velký lilek nakrájený na centimetrové plátky
500 g vykostěných kotlet nakrájených na tenčí plátky
2 velké cibule
15-20 dkg tučnějšího sýra (gouda, Blaťácké zlato, dobrý je i balkán či feta)
200 ml smetany na vaření (nebo šlehačka)
1 stroužek česneku
olivový olej
2 lžičky tymiánu
sůl podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Lilek opečeme na olivovém oleji dočervena. Na stejné pánvi opečeme cibuli také dočervena nakrájenou na klínky. Plátky masa osolíme, lehce naklepeme a opět na stejné pánvi necháme zatáhnout.

  2. Na dno zapékací mísy položíme opečenou cibuli, lehce osolíme a posypeme tymiánem. Pak navrstvíme maso, na ně sýr, dále lilky, které trochu osolíme a rozetřeme na ně česnek. Končíme další vrstvou sýra.

  3. Zalijeme smetanou, přikryjeme alobalem a dáme péct na 45 minut do trouby vyhřáté na 180°C. Pak odstraníme alobal a ještě deset minut zapékáme. Podáváme s rýží nebo s pečivem (ciabatta apod.).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!