Litina (kynutý bramborák) z domácí pekárny

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

Kvásek:
250 ml vlažného mléka
čerstvé droždí velikosti vlašského ořechu
Dále:
3 velké syrové strouhané brambory
2-3 lžíce sádla
4 lžíce škvarků
150 g anglické slaniny pokrájené na kostičky
2 vejce
4 utřené stroužky česneku
dle chuti kmín
majoránka
mletý pepř
sůl
asi 500 g hrubé mouky
bylinky-
libeček
kopřivy
petrželka
asi 100 g pokrájené klobásy

Postup přípravy receptu

  1. Do vykynutého kvásku přidáme všechny ostatní suroviny a vše dobře smícháme v míse.

  2. Přendáme do formy pekárny bez hnětacích metel, na 1 minutu zapneme program Pečení, vypneme a necháme v zavřené pekárně 1 hodinu kynout.

  3. Pak zapneme hodinové Pečení.

  4. Po ukončení programu zapneme znovu Pečení a už hlídáme - každý má rád jinak vypečenou kůrku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!