Litina (kynutý bramborák) z domácí pekárny
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- Kvásek:
- 250 ml vlažného mléka
- čerstvé droždí velikosti vlašského ořechu
- Dále:
- 3 velké syrové strouhané brambory
- 2-3 lžíce sádla
- 4 lžíce škvarků
- 150 g anglické slaniny pokrájené na kostičky
- 2 vejce
- 4 utřené stroužky česneku
- dle chuti kmín
- majoránka
- mletý pepř
- sůl
- asi 500 g hrubé mouky
- bylinky-
- libeček
- kopřivy
- petrželka
- asi 100 g pokrájené klobásy
Postup Litina (kynutý bramborák) z domácí pekárny
Postup přípravy receptu
-
Do vykynutého kvásku přidáme všechny ostatní suroviny a vše dobře smícháme v míse.
Přendáme do formy pekárny bez hnětacích metel, na 1 minutu zapneme program Pečení, vypneme a necháme v zavřené pekárně 1 hodinu kynout.
Pak zapneme hodinové Pečení.
Po ukončení programu zapneme znovu Pečení a už hlídáme - každý má rád jinak vypečenou kůrku.