Litina

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

600 g strouhaných brambor
350 g hrubé mouky
10 g soli
1-2 vejce
0,5 litru mléka
150 g špeku nebo škvarků (slaniny nebo salámu nakrájeného na kostičky)
3 stroužky česneku
2 lžíce rozpuštěného sádla
1 droždí
lžíce cukru
lžíce máku
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Postavíme na kvásek (droždí, cukr, 2 lžíce mouky a trochu vlahého mléka).

  2. Nastrouháme brambory, slijeme vodu a přidáme mléko, vejce, sůl, mouku, prolisovaný česnek, slaninu nebo salám, sadlo a majoránku.

  3. Umícháme těsto, do kterého vmícháme nakonec připravený kvásek a necháme důkladně nakynout.

  4. Pekáč vytřeme sádlem, vysypeme mákem a strouhankou.

  5. Nakynuté těsto nalijeme na pekáč (můžeme posypat mákem), necháme trochu nakynout a dáme péct. Po upečení se můžeme pustit do jídla.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!