Losos s řeřichovým krémem

Recepty, Ryby

Suroviny

2 filety z lososa
200 g zakysané smetany
1 stroužek česneku
1 lžíce nasekaného čerstvého kopru
1 krabička řeřichy
100 ml suchého bílého vína
1 lžíci másla
1 lžíci slunečnicového oleje
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Lososa osušíme, osolíme, opepříme a necháme chvilku uležet.

  2. Zakysanou smetanu dáme do kastrůlku a zahříváme téměř k varu. Odstavíme a vmícháme nasekaný kopr.

  3. Na pánvi si rozehřejeme máslo a olej, vložíme lososa a opékáme na 4-5 minuty z každé strany.

  4. Lososa vyndáme na talíř, udržujeme v teple.

  5. Do výpeku na pánvi dáme nakrájený česnek na plátky a opékáme ho za stálého míchání asi jednu minutu. Přilijeme bílé víno, přivedeme k varu a necháme odpařit. Do šťávy přidáme zakysanou smetanu s koprem a povaříme do zhoustnutí asi dvě minuty. Vmícháme nasekanou řeřichu, krátce prohřejeme dle chuti můžeme dosolit a dopepřit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!