Losos s řeřichovým krémem
Recepty, RybySuroviny
- 2 filety z lososa
- 200 g zakysané smetany
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce nasekaného čerstvého kopru
- 1 krabička řeřichy
- 100 ml suchého bílého vína
- 1 lžíci másla
- 1 lžíci slunečnicového oleje
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup Losos s řeřichovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Lososa osušíme, osolíme, opepříme a necháme chvilku uležet.
Zakysanou smetanu dáme do kastrůlku a zahříváme téměř k varu. Odstavíme a vmícháme nasekaný kopr.
Na pánvi si rozehřejeme máslo a olej, vložíme lososa a opékáme na 4-5 minuty z každé strany.
Lososa vyndáme na talíř, udržujeme v teple.
Do výpeku na pánvi dáme nakrájený česnek na plátky a opékáme ho za stálého míchání asi jednu minutu. Přilijeme bílé víno, přivedeme k varu a necháme odpařit. Do šťávy přidáme zakysanou smetanu s koprem a povaříme do zhoustnutí asi dvě minuty. Vmícháme nasekanou řeřichu, krátce prohřejeme dle chuti můžeme dosolit a dopepřit.