Krůtí kousky v rajčatové omáčce

Recepty, Omáčky

Suroviny

300 g krůtích prsou nakrájených na kousky
1 střední cibuli
2 stroužky česneku
100 g cukety
1 konzerva (400 g) rajčat Pelati
5 lžic olivového oleje
trochu čerstvých lístků bazalky
trochu čerstvých listků oregána
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Jemně nakrájenou cibuli dáme do rozpálené pánve společně s olivovým olejem. Cibuli osmažíme, přidáme česnek nakrájený na plátky a kousky krůtího masa. Opečeme ze všech stran a přidáme na kostky nakrájenou cuketu.

  2. Přiklopíme a dusíme za občasného zamíchání asi 8 minut.

  3. Poklici sundáme a vlijeme obsah konzervy a promícháme. Rajčata jsou protáhlá, měchačkou je rozdělíme na několik částí. Omáčku zahříváme, a když dosáhne bodu varu, tepelný zdroj vypneme. Ochutnáme, případně dosolíme, přidáme čerstvé natrhané lístky bazalky a oregána.

  4. Podáváme s ricottovými knedlíčky, které jsme do omáčky vložili a promícháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!