Krůtí kousky v rajčatové omáčce
Recepty, OmáčkySuroviny
- 300 g krůtích prsou nakrájených na kousky
- 1 střední cibuli
- 2 stroužky česneku
- 100 g cukety
- 1 konzerva (400 g) rajčat Pelati
- 5 lžic olivového oleje
- trochu čerstvých lístků bazalky
- trochu čerstvých listků oregána
- sůl
Postup Krůtí kousky v rajčatové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Jemně nakrájenou cibuli dáme do rozpálené pánve společně s olivovým olejem. Cibuli osmažíme, přidáme česnek nakrájený na plátky a kousky krůtího masa. Opečeme ze všech stran a přidáme na kostky nakrájenou cuketu.
Přiklopíme a dusíme za občasného zamíchání asi 8 minut.
Poklici sundáme a vlijeme obsah konzervy a promícháme. Rajčata jsou protáhlá, měchačkou je rozdělíme na několik částí. Omáčku zahříváme, a když dosáhne bodu varu, tepelný zdroj vypneme. Ochutnáme, případně dosolíme, přidáme čerstvé natrhané lístky bazalky a oregána.
Podáváme s ricottovými knedlíčky, které jsme do omáčky vložili a promícháme.