Žirafí bulky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 500 g hladké mouky
- 200 ml mléka
- 100 g cukru
- 80 g rozpuštěného vlahého másla
- špetka soli
- 20 g droždí
- Krusta:
- 125 g hladké rýžové mouky (seženete ve zdravé výživě)
- 125 ml vody
- 2 lžíce cukru
- 2 lžíce oleje
- 1 sáček sušeného droždí
Postup Žirafí bulky
Postup přípravy receptu
-
Zpracujeme těsto (pomohla mi pekárna, ale lze i klasicky = kvásek, máslo, zapracovat mouku se solí) a necháme vykynout.
Z vykynutého těsta vytvoříme 10-12 bulek, položíme je na plech vyložený papírem na pečení a necháme ještě kynout.
Mezitím si připravíme těstíčko na krustu. Necháme chvilku odpočinout a potřeme jím vykynuté bulky. Těstíčko by mělo být tak husté, aby z bulek nestékalo.
Upečeme v troubě vyhřáté na 180°C. Krusta pečením sama takhle hezky popraská.