Žirafí bulky

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g hladké mouky
200 ml mléka
100 g cukru
80 g rozpuštěného vlahého másla
špetka soli
20 g droždí
Krusta:
125 g hladké rýžové mouky (seženete ve zdravé výživě)
125 ml vody
2 lžíce cukru
2 lžíce oleje
1 sáček sušeného droždí

Postup přípravy receptu

  1. Zpracujeme těsto (pomohla mi pekárna, ale lze i klasicky = kvásek, máslo, zapracovat mouku se solí) a necháme vykynout.

  2. Z vykynutého těsta vytvoříme 10-12 bulek, položíme je na plech vyložený papírem na pečení a necháme ještě kynout.

  3. Mezitím si připravíme těstíčko na krustu. Necháme chvilku odpočinout a potřeme jím vykynuté bulky. Těstíčko by mělo být tak husté, aby z bulek nestékalo.

  4. Upečeme v troubě vyhřáté na 180°C. Krusta pečením sama takhle hezky popraská.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!