Litina od Janičky z Kovářova

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

3/4 l mléka
3/4 kg polohrubá mouka
4 syrové brambory
2 - 4 vejce - syrové (přesněji vaječný obsah)
česnek (přiměřeně podle chuti, ale bych raději nešetřil)
pepř
sůl
majoránka
škvarky (nejlépe domácí větší velikosti), také může být lžíce sádla
2 kostičky droždí á 42 g(čerstvé, lisované NOLI, Fala)
mák na vysypání pekáče

Postup přípravy receptu

  1. Nastrouhat brambory, zalít horkým mlékem, trochu mléka odlít na kvásek. Přidat mouku, vejce, zalít kvasnicema.

  2. Zpracovat těsto, nechat 1 hod. kynout, nalít na vymaštěný, mákem vysypaný plech a znovu nechat chvíli odstát. Z množství se připraví asi dva plechy (záleží na jejich velikosti a hloubce).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!