Lilek s meruňkami a ořechy
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 středně velký lilek
- 1 velká cibule
- 100 g sušených meruněk
- hrnek zeleninového vývaru
- lžička římského kmínu
- 2 lžičky sladké papriky
- sůl
- pepř
- lžička skořice
- snítka čerstvého tymiánu
- olivový olej
- hrst vlašských ořechů
Postup Lilek s meruňkami a ořechy
Postup přípravy receptu
-
Lilek nakrájíme na kostky, osolíme a necháme chvilku vypotit. Pak ho v cedníku propláchneme pod tekoucí vodou a vysušíme v čisté utěrce.
Na lžíci oleje necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli. Pak k ní přihodíme lilkové kostky a pár minut je restujeme.
Přidáme dobře omyté meruňky nakrájené na menší kousky a opět vše asi 2 minuty restujeme.
Pak zalijeme vývarem, přiklopíme pokličkou a asi 10 minut podusíme.
Po této době poklici odklopíme, lilek osolíme, opepříme, přimícháme papriku, skořici a římský kmín, který si trochu podrtíme v hmoždíři.
Před vypnutím vmícháme ještě pár lístků čerstvého tymiánu.
Nahrubo nasekané ořechy nasucho opečeme na pánvi.
Hotové jídlo na talíři posypeme opraženými ořechy. Můžeme podávat s rýží, kuskusem nebo bulgurem.