Lilek plněný játrama s parmezánem
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 1 lilek
- 500 g kuřecích jater
- 1 masox
- 2 bíle papriky
- 1 červená paprika
- 1 jarní cibulka
- 1 červená cibule
- česnek
- sůl
- černý pepř
- zázvor
- bazalka
- sójová omáčka
- chilli omáčka
- plnotučná hořčice
- olej
- Eidam
- Parmazán
Postup Lilek plněný játrama s parmezánem
Postup přípravy receptu
-
Lilek podélně rozkrojíme, lžící vydlabeme dužinu a dáme bokem. Rozkrojený lilek zevnitř osolíme a necháme minimálně 10 minut vypotit. Poté lilek vytřeme ubrouskem.
Na pánvi rozpálíme lžíci oleje, vložíme játra a orestujeme, k tomu přidáme bazalku, lžíci plnotučné hořčice a trošku chilli omáčky.
Asi po 5 minutách přidáme pokrájenou dužinu z lilku, nakrájenou červenou a bílou papriku na nudličky, jarní a červenou cibulku na drobno, kousek rozmačkaného česneku a dle chuti nastrouhaný zázvor. Zakápneme sójovou omáčkou, masox a opepříme.
Když je všechna zelenina měkká a chutě se spojí, sundáme z ohně.
Vydlabaný lilek potřeme česnekem, plnotučnou hořčicí a posypeme nastrouhaným parmezánem. Naplníme směsí.
Pečeme v troubě při 200°C cca 25 min. Pak posypeme sýrem (eidam + parmezán) a ještě 5 minut zapékáme, aby se sýr roztekl.