Líčka dušená a ve smetaně pečená
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 900 g vepřových líček
- 200 g gazdovské slaniny
- 250 g (30%) smetany(1celá krabička)
- 1 větší cibule
- 1 pl hladké mouky
- hovězí vývar(postačí z 1kostky masoxu)
Postup Líčka dušená a ve smetaně pečená
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a slaninu nakrájíme na velice jemno, pár kousků slaniny necháme na úzké tenčí proužky.
Do rozehřátého kastrolu dáme na 4 minuty osmahnout všechnu slaninu, přidáme cibuli a smažíme do zlatavé barvy.
Do takto připraveného základu vložíme opláchnuté a osušené maso a necháme ze všech stran zatáhnout. Podlijeme horkým vývarem tak, aby bylo maso do 3/4 ponořené a pod pokličkou na mírném plameni dusíme do poloměkka.
Kastrol s podušeným masem odstavíme z ohně, podlijeme polovinou smetany, vložíme do předehřáté trouby a na 3/4 výkon dopečeme do měkka.
Poté maso ze šťávy vyjmeme a uchováme v teple.
Ve zbytku smetany rozmícháme hladkou mouku, obsah kastrolu přivedeme na sporáku opět k varu a za stálého míchání přiléváme zahuštěnou smetanu.
Necháme 10 minut provařit, přidáme odložené maso a můžeme podávat. Jako příloha se hodí rýže, těstoviny, nebo knedlík.