Líčka dušená a ve smetaně pečená

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

900 g vepřových líček
200 g gazdovské slaniny
250 g (30%) smetany(1celá krabička)
1 větší cibule
1 pl hladké mouky
hovězí vývar(postačí z 1kostky masoxu)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a slaninu nakrájíme na velice jemno, pár kousků slaniny necháme na úzké tenčí proužky.

  2. Do rozehřátého kastrolu dáme na 4 minuty osmahnout všechnu slaninu, přidáme cibuli a smažíme do zlatavé barvy.

  3. Do takto připraveného základu vložíme opláchnuté a osušené maso a necháme ze všech stran zatáhnout. Podlijeme horkým vývarem tak, aby bylo maso do 3/4 ponořené a pod pokličkou na mírném plameni dusíme do poloměkka.

  4. Kastrol s podušeným masem odstavíme z ohně, podlijeme polovinou smetany, vložíme do předehřáté trouby a na 3/4 výkon dopečeme do měkka.

  5. Poté maso ze šťávy vyjmeme a uchováme v teple.

  6. Ve zbytku smetany rozmícháme hladkou mouku, obsah kastrolu přivedeme na sporáku opět k varu a za stálého míchání přiléváme zahuštěnou smetanu.

  7. Necháme 10 minut provařit, přidáme odložené maso a můžeme podávat. Jako příloha se hodí rýže, těstoviny, nebo knedlík.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!