Letní zeleninová polévka s fazolkami
Recepty, PolévkySuroviny
- 50 g anglické slaniny
- 1 cibule
- kousek celeru
- 1 větší mrkev
- 1 střední cuketa
- asi 3 hrsti fazolových lusků
- 3 lžíce rajčatového protlaku,
- 1,25 l zeleninového vývaru
- sůl
- pepř
- 1/2 šálku rýže
- 1 lžíce olivového oleje
- čerstvá bazalka
Postup Letní zeleninová polévka s fazolkami
Postup přípravy receptu
-
Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme slaninu nakrájenou nadrobno, orestujeme a pak přihodíme připravenou zeleninu.
Po chvilce přimícháme protlak, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a necháme asi 5 minut povařit. Pak přisypeme propláchnutou rýži a polévku dále vaříme, až rýže změkne.
Polévku vypneme a nakonec přidáme nasekanou bazalku.