Letní osvěžující pochoutka s ovocem

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 g malin (nebo jahod)
200 g ostružin
6-8 plátků želatiny
500 g měkkého vaničkového tvarohu
300 ml ovocné šťávy (jahodová nebo citrónová nebo jablečná)
30 g nastrouhaných ořechů
1,5 sáčku vanilkového pudinku bez vaření
140 g moučkového cukru
500 ml smetany na šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si namočíme želatinu (postupujeme dle návodu).

  2. V ovocné šťávě rozpustíme jogurtový nebo vanilkový puding, moučkový cukr, přidáme tvaroh, oříšky a vyšleháme jemný hladký krém.

  3. Ze smetany připravíme šlehačku.

  4. Do tvarohovo-pudingové směsi vmícháme chladnoucí želatinu a nakonec lehce zamícháme šlehačku.

  5. Formu na bábovku (o průměru 22 cm) dobře propláchneme studenou vodou a nalijeme do ní asi jednu třetinu tvarohového krému, uhladíme a povrch krému poklademe malinami a zakryjeme druhou třetinou tvarohového krému. Na ni poklademe ostružiny a pokryjeme poslední vrtsvou krému.

  6. Bábovku vložíme do mrazáku a necháme přes noc ztuhnout.

  7. Hodinu před podáváním vyndáme bábovku, chvíli počkáme a vyklopíme ji na talíř a uložíme ji do chladničky.

  8. Zdroj: Chvilka v kuchyni


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!