Čokoládovo-proteinová buchta s jablky bez přidaného cukru
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 50 g drcených ovesných vloček
- 1 odměrka čokoládového proteinu
- 2 vejce
- 80% hořká kvalitní čokoláda
- mléko podle potřeby
- 2 jablka
- 1 čajová lžička kypřícího prášku
- 1 lžička skořice
- kokosový olej
Postup Čokoládovo-proteinová buchta s jablky bez přidaného cukru
Postup přípravy receptu
-
Do misky dáme vejce, ovesné vločky rozemleté na jemno a přidáme čokoládový protein. Vše smícháme dohromady a po troškách přiléváme mléko, aby vzniklo hutnější lepivé těsto.
Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu s jednou lžící kokosového oleje. Necháme pár minut vychladnout, přidáme do těsa z vloček a proteinu a důkladně zamícháme.
Jablka oloupáme a nastrouháme na hrubo. Do základu těsta přidáme kypřící prášek, skořici, nastrouhaná jablka a důkladně promícháme.
Těsto dáme do menšího pekáčku, který předem vymažeme a vysypeme moukou. Pečeme při 200°C cca 30 minut.