Čokoládovo-proteinová buchta s jablky bez přidaného cukru

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

50 g drcených ovesných vloček
1 odměrka čokoládového proteinu
2 vejce
80% hořká kvalitní čokoláda
mléko podle potřeby
2 jablka
1 čajová lžička kypřícího prášku
1 lžička skořice
kokosový olej

Postup přípravy receptu

  1. Do misky dáme vejce, ovesné vločky rozemleté na jemno a přidáme čokoládový protein. Vše smícháme dohromady a po troškách přiléváme mléko, aby vzniklo hutnější lepivé těsto.

  2. Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu s jednou lžící kokosového oleje. Necháme pár minut vychladnout, přidáme do těsa z vloček a proteinu a důkladně zamícháme.

  3. Jablka oloupáme a nastrouháme na hrubo. Do základu těsta přidáme kypřící prášek, skořici, nastrouhaná jablka a důkladně promícháme.

  4. Těsto dáme do menšího pekáčku, který předem vymažeme a vysypeme moukou. Pečeme při 200°C cca 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!