Pečené kuře na hořčici
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kuře (o váze 1,5 kg)
- 1 citron
- 4 lžíce hořčičných semínek
- 1 lžíce francouzské hořčice
- 1 lžíce koření pěti vůní
- 100 ml olivového oleje
- 1 lžička worcesterové omáčky
- 1 červená chilli paprička
- 1 svazek jarní cibulky
- sůl a pepř
Postup Pečené kuře na hořčici
Postup přípravy receptu
-
Celé kuře položte prsíčky dolů a ostrým nožem vyřízněte páteř směrem od zadní části ke krku. Otočte ho a dlaní zatlačte na prsa. Prsní kost praskne a kuře snadno rozložíte naplocho.
Kuře osolte a opepřete. V misce promíchejte citronovou šťávu s hořčičným semínkem, kořením pěti vůní, polovinou olivového oleje a worcesterskou omáčkou. Chilli papričku zbavte semínek, nakrájejte nadrobno a vmíchejte do marinády. Naneste ji rovnoměrně na maso, dejte ho do hlubokého talíře a zakryjte potravinářskou fólií. Odložte ho do lednice - pokud spěcháte, stačí 2 hodiny, ideální je ale marinovat ho přes noc.
Marinované kuře vytáhněte z lednice, položte ho do pekáče prsíčky dolů, zakápněte zbylým olejem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 15 minut. Pak ho otočte prsíčky nahoru, pečte 30 minut, obložte jarními cibulkami a dopečte dozlatova, ještě 15 minut.